Sentir la natura


Fageda retall

Properes activitats:


Sortides de Sentir la Natura. 

Descans hivernal. Properes dates el 2021

Inscripcions a gantabanax@gantabanax.cat


FER SALUT APRENENT DE LA NATURA

            Els tallers de “Sentir la natura”, són activitats formatives que tenen per objectiu reconnectar-nos amb la natura de casa nostra i que són impartits en ple medi natural. En ells es combina el coneixement científic del medi, amb un apropament holístic d’aquest, inclosa la seva dimensió energètica i espiritual. Podreu conèixer de primera mà cadascun dels espais que visitarem i els seus éssers vius, però també aprendreu a connectar-vos amb ells d’una forma més global, copsant la totalitat de l’ecosistema. La línia argumental serà sempre la nostra salut, vista des d’una perspectiva totalment integrativa i en contacte amb la natura.

            La participació en aquests tallers suposarà participar en aprenentatges i dinàmiques que us ajudin a fer canvis en la vostra vida, que us ajudin a ser més feliços amb vosaltres mateixos i amb els que us rodegen, i a millorar el vostre benestar en aquest planeta en el qual vivim. La seva dinàmica està pensada per participar en ells d’una manera progressiva, un cada mes, lligats als canvis estacionals, de forma que puguem copsar el millor en cada moment de l’any en cada espai escollit.

 

           Impartits per Josep Maria Llorach Garcia, biòleg i terapeuta integratiu. He intentat aprofundir en el coneixement de la natura de casa nostra com educador i interpretador ambiental durant més de 40 anys de professió. Actualment treballo de terapeuta de persones i d’espais, i estic format en diverses disciplines que aplico durant els tallers: medicina integrativa occidental, geobiologia, teràpia floral, dietoteràpia, i també en algunes disciplines orientals com feng shui, chi kung, i iching, entre altres.

FEBRER : La natura es comença a despertar.

Platja Llarga de Tarragona. 

            Aquest primer taller serà una matinal en una de les platges més interessants de casa nostra. Es tracta d’un recorregut suau per un dels boscos litorals que ens queden ben conservats. Ens acompanyaran els pins pinyoners majestuosos, oberts al sol mediterrani i als vents, i podrem parlar de com els éssers vius s’adapten a aquest ambient sempre canviant. Començarem a aprendre com interactuar amb l’espai i com sanar-nos en contacte amb ell, amb indicacions pràctiques per a tots, sempre anant una mica més enllà dels nostres sentits.

 

MARÇ : El despertar de la primavera.

Parc natural de la muntanya de Montserrat. 

            En l’ambient rocós, però ple de vida, de la muntanya de Montserrat aprendrem moltes coses de les plantes que habiten aquests espais i les seves principals aplicacions terapèutiques. Ens adonarem de l’origen d’aquesta muntanya tan especial i de com podem connectar a ella a un nivell més profund. Tot passejant pels seus alzinars, que s’enfilen per les canals, aprendrem del silenci que s’hi respira i del que ens diuen les plantes que en formen part. També observarem els espais construïts pels homes en el passat i com a través d’ells intentaven aprofundir en els secrets de la muntanya.

 

ABRIL : La connexió vital amb els arbres.

Serra de Cardó (Rasquera). 

            Els grans arbres sempre ens han cridat l’atenció de les persones i se’ls ha considerat mestres savis que ens poden ajudar en la nostra vida. Per això, aquest cop el taller es desenvoluparà en un dels boscos de teixos que es mantenen en bon estat a casa nostra. En el taller aprofundirem en el treball amb aquests teixos, presidits pel monumental de la Font del Teix, i en les esplèndides pinasses que l’acompanyen. La muntanya de Cardó, a prop de l’antic balneari, ens ofereix un espai de recolliment on existeixen petits oratoris situats en plena muntanya, que també formaran part del nostre treball.

 

MAIG : L’aigua i la muntanya.

Capafonts (muntanyes de Prades). 

            Passejarem per la zona del naixement del riu Brugent i, per això, l’aigua serà, altre cop, una de les protagonistes del nostre treball. Ens enfilarem a la zona dels Motllats, on descobrirem i entrarem en el ventre de la terra a la cova de les Gralles. Ja a dalt, gaudirem de l’esclat de la primavera i de la varietat de flors que hi ha en aquella zona, incloses moltes orquídies. 

 

JUNY : Descobrir la fageda.

Santa Fe del Montseny (Barcelona). 

            Aquesta vegada explorarem el bosc de la fageda de Santa Fe del Montseny. En un recorregut molt fàcil i planer, ens passejarem per aquest bosc aprenent com són tots els éssers que hi viuen i quines relacions podem establir amb ells. Aprendrem a notar els espais energètics que apareixen dins del bosc i com les plantes es disposen respecte a aquests espais. Coneixereu les plantes que estan incloses en diversos sistemes d’essències florals i els efectes que tenen sobre nosaltres. 


QÜESTIONS PRÀCTIQUES

-Us recordem que els tallers de Sentir la natura, són activitats formatives que, en lloc de tenir lloc dins d’una sala o aula, es porten a terme en plena natura.

-De cada taller es lliurarà un material informatiu en format electrònic (pdf).

-A cada participant de cada taller se li lliurarà un preparat d’essències florals per a prendre durant el taller i, posteriorment a aquest, per aprofundir en els continguts treballats.

-La participacióen els tallers no requereix una forma física determinada, es tracta de recorreguts curts, qualificats de fàcils per les entitats excursionistes. Mai se circula per espais que impliquin cap perill evident.

-Per a cada taller hi ha un horari i un punt de trobada que s’avisaràoportunament. No hi ha un transport comú, però es procurarà compartir cotxes, sempre que sigui possible.

-Es prega la màxima puntualitat, per no entorpir el desenvolupament del taller.

-No hi ha límits d’edats, ni de formació, per participar en aquests tallers, només ganes d’aprendre.

-En cas de meteorologia molt adversa, ja ens posarem en contacte amb vosaltres per donar-vos indicacions.

-Els tallers es portaran a terme amb un mínim de 5 inscripcions i un màxim de 20. Ens reservem el dret de suspendre el taller si no s’arriba a aquest mínim.


INSCRIPCIONS i MATRíCULA

-Us podeu inscriure fins 3 dies abans de l’inici de cada taller, però recomanem que no espereu fins a l’últim moment per a fer-ho.

-Us podeu inscriure per correu (gantabanax@gantabanax.cat), o per telèfon ( 977 322 322 / 695 147 586 )

-Seguidament us facilitarem un número de compte per fer l’ingrés de la matrícula, i un cop hàgiu fet aquest ingrés, quedareu inscrits. Consulteu-nos el preu perquè varia en cada taller.

-Si us inscriviu a un mínim de 3 o més tallers, tindreu un 10% de descompte en cadascun d’ells.


Què vol dir “Sentir la Natura”?

El contacte amb la natura és la manera més senzilla que tenim de recuperar la nostra harmonia personal i estar més saludables. La nostra vida urbana ens ha allunyat de la natura i ens n’ha fet perdre el seu contacte i la nostra sensibilitat davant de les seves manifestacions vitals.

En les activitats de Sentir la Natura intentem recuperar aquesta relació d’una manera agradable i divertida.

Cala Becs,llapis


Sentir la Natura?

Sí, amb aquesta expressió, volem referir-nos a fer sortides a la natura d’una forma diferent de l’habitual. Amb aquestes sortides aprendreu a conèixer les plantes i els animals del nostre entorn però, al mateix temps, aprendreu a fer un treball personal aprofitant les forces de la natura. Us ensenyarem com notar l’energia de la Terra, dels arbres, dels espais, ...

Sentir natura capafonts


Què em cal per assistir a aquestes sortides?

Només ganes de fer-les. Cada mes en programem algunes, generalment en dissabte o diumenge. Són físicament suaus i acceptables per un públic molt ampli. Visitem espais triats especialment per les seves característiques biològiques i energètiques i fem circuits no gaire llargs, caminant lentament i fent aturades per observar detingudament tot el que apareix al nostre pas.

Clot cirer Montsant

gantabanax@gantabanax.cat               © Gantabanax 2014