Més contacte amb la natura

Des de Gantabanax volem promoure un estil de vida saludable amb nosaltres mateixos i amb el planeta del qual formem part. Per això, a part dels tractaments individualitzats que us oferim en el nostre centre, i de totes les activitats complementàries com sortides, xerrades, tallers, etc., ara us volem oferir cada setmana senzilles indicacions i recomanacions que us ajudin a viure millor i gaudir de més salut.


Intentarem ser breus i sintètics, ja que sabem que tots anem molt curts de temps i no tenim gaire temps de llegir coses molt llargues, però ja sabeu que si us queden dubtes o qüestions que voleu aclarir, ens podeu escriure i tractarem de respondre-us al més aviat possible.


Així doncs, comencem amb unes indicacions generals de 6 línies de millora que ens poden ajudar a viure millor i amb més salut i que en aquest primer post només apuntarem i que anirem desenvolupant en posteriors comentaris.


1-Millorar la nostra relació amb la natura.

Tots els estudis que van sortint a la llum estan demostrant que el contacte amb la natura és un factor de salut que cada vegada està demostrant més la seva importància. Passar molt de temps vivint en ciutats compactes, tancats en oficines poc saludables, etc. no ens ajuda gens. Ja sabem que sovint per la nostra feina o la nostra vida no tenim altre remei, per això ens cal aprofitar qualsevol ocasió per sortir a la natura. Passejar per camps, per boscos, per la platja, … en qualsevol ocasió que tinguem, una escapada de cap de setmana, alguna tarda o matí que tinguem, sols o en família. I, si en algun lloc podeu anar descalços, millor.


2-La biohabitabilitat.

En la mateixa línia, viure a les nostres cases o treballar a les nostres oficines, hauria de ser tan saludable com estar en plena natura. Ja sabem que això no passa, per això us anirem donant consells de com millorar aquests espais fent-los cada cop més habitables, més biocompatibles. Algunes coses es poden aconseguir amb pocs diners i ens permeten millorar el nostre ambient interior, com tenir-hi plantes, però n’hi ha molts altres.


3-Disposar i beure aigua de qualitat.

L’aigua és un dels elements més importants del nostre cos i en fem molt poc ús. La gran irrupció de begudes ensucrades que han envaït els nostres supermercats fa que en la majoria de llars aquestes estiguin omnipresents a l’hora de menjar sobre la taula. Aquestes begudes no són gens saludables per a nosaltres a causa de l’elevat contingut de sucre que tenen i de tots els additius i colorants que porten. Les que porten edulcorants artificials i s’anuncien sense sucre a vegades són encara pitjors. Intentem reduir el seu consum tot el que ens sigui possible, sobretot pels més petits de la casa. Veure aigua amb una mica de gust de llimona natural pot ser una alternativa molt interessant a introduir en el nostre dia a dia. I si no podem prescindir del dolç, provem a posar-hi una mica de melassa natural o d’estèvia natural (la planta sencera), sempre en petites quantitats, acostumen-nos a despendre’ns de la dolçor tan exagerada a la que ens té acostumats la indústria alimentària.


I la setmana vinent, nous consells de salut.

gantabanax@gantabanax.cat               © Gantabanax 2014