Hem de respirar!

Continuant el post que encetàvem fa uns dies, parlàvem de 6 línies de millora. Aquí van les altres 3:


4-La respiració

Sí, sembla una ximpleria, respirar ja respirem, si no estaríem morts en minuts, però el problema és que no respirem correctament. Totes les angoixes que patim en el nostre dia a dia, ens porten a una respiració superficial i accelerada que no ens ajuda gens al nostre benestar.

Per això, al llarg del dia, podríem fer un petit exercici de centrament molt senzill i que té grans efectes en el nostre organisme. Es tracta de parar-nos un moment i deixar per uns instants l’activitat que estiguem fent concentrant-nos en la nostra respiració.

Podem estar en la postura que més ens agradi o que puguem fer en aquell moment: asseguts, estirats o drets. Es tracta de concentrar-nos en la nostra respiració, tancant els ulls si ens és més fàcil. D’entrada, només això, restar així uns pocs minuts, veurem que això ja ens tranquil·litza molt. També podem intentar allargar progressivament la nostra respiració. Una pauta senzilla és 6-3-9, és a dir 6 segons d’inspiració, 3 segons de retenir l’aire i 9 segons d’expiració. Si això ho anem repetint al llarg del dia, 2 o 3 minuts cada cop, el nostre ritme es calmarà i estarem més centrats en el que estem fent en aquell moment, és com una mena de “presa a terra”, que ens connecta i ens fa aterrar. Proveu-ho!


5-L’alimentació

L’alimentació és una de les qüestions que més abordarem en propers escrits, ja que en volem parlar àmpliament. Aquí només direm que hauria de ser el més natural possible, amb productes que estiguin produïts sense l’ús de químics artificials i seguint els productes de temporada i els ritmes naturals de l’any. A més, si podem, que siguin al més propers possible a la nostra residència.

Quan ens alimentem, no solament consumim la química dels aliments, sinó també tot el que va amb ells, el seu camp energètic, per expressar-ho d’alguna manera i això ens acaba afectant. La indústria alimentària manipula els aliments per fer-los més atractius a la vista i al gust i els envasa per fer que ens arribin en bon estat des de qualsevol part del món, no importa si per això els ha d’anar carregant de conservants i colorants que no són bons per a la nostra salut.

Per tant, el primer consell que us transmetem, és escollir aliments que estiguin poc manipulats, és a dir allò que es diu habitualment, de “l’hort a la taula”. 6-La connexió real amb nosaltres mateixos i amb els que ens rodegen.

Som animals socials i ens agrada viure en societat, trobar-nos amb altres persones i compartir amb ells les nostres vivències. Deixats a la soledat més absoluta ens acabem morint, potser només amb l’excepció d’aquells anacoretes que buscaven la soledat per avançar en el seu creixement personal.

Avui en dia la tecnologia moderna ens permet comunicar-nos d’una manera molt fàcil amb persones de tot el món. Aquesta virtualitat, que té lògicament el seu costat positiu, pot tenir també la seva part negativa, quan oblidem que cal seguir mantenint el contacte cos a cos, la mirada còmplice entre persones i ens encontres reals. Per tant, procurem mantenir-los de la manera que sigui, compartint amb els altres aquells valors que cadascú de nosaltres té i que són únics i personals.

gantabanax@gantabanax.cat               © Gantabanax 2014