El mode avió

Actualment la majoria de persones disposem d’un mòbil intel·ligent que ens acompanya tot el dia en les nostres activitats. El portem a la nostra cartera o a la nostra butxaca i moltes vegades en fem un ús intensiu durant el dia, ja que ens permet no solament fer trucades com abans, sinó consultar la nostra agenda, la missatgeria instantània, el nostre correu, etc.


Això fa que estem a sobre de les pantalles moltes hores. Ja, en un altre moment, parlarem dels efectes que tot això va tenint sobre la nostra salut, però avui ens centrarem en una funció que per a moltes persones és desconeguda: el mode avió.


Efectivament en l’apartat d’ajustaments dels mòbils apareix aquesta funció que, en un principi, va agafar aquest nom pel fet que durant els vols d’avió no es permetia l’ús del mòbil privat. Avui dia això ja ha començat a canviar, almenys en algunes companyies de vol, però la funció es manté.


Aquesta funció l’hem de conèixer i aplicar, almenys en un moment determinat: quan decidim anar a dormir. Moltes persones deixen el mòbil sobre la tauleta de nit obert, de manera que no solament es despertaran quan soni alguna trucada o what, sinó que tindran l’aparell molt proper al cap durant moltes hores. Penseu que el mòbil fa una funció interna d’emissió i recepció cada pocs segons i això el nostre cos ho nota i el descans perd qualitat.


Per tant, si voleu tenir el mòbil a la tauleta, poseu-lo en mode avió fins a l’hora de despertar-vos. En aquest mode també el podeu fer servir com a despertador, ja que si hi poseu una alarma, aquesta sí que sonarà a l’hora programada. 


I si esteu pendents d’alguna trucada important que us pot arribar durant la nit, poseu-lo tan lluny del cap com us sigui possible. El so el sentireu igual i tindreu un millor descans. Un últim consell: no el deixeu mai endollat durant la nit a la vostra capçalera del llit, ja que aleshores afegiu un plus de contaminació electromagnètica al vostre costat. 

gantabanax@gantabanax.cat               © Gantabanax 2014